prijs: € 24.99
392 pagina's, Paperback
ISBN: 9789026371134
‘Gevaarlijk lekker onthult genadeloos hoe ultrabewerkte producten ons lichaam, onze gezondheid en zelfs onze cultuur ondermijnen. Dit boek is een broodnodige wake-upcall.’ Nadia Zerouali, kookboekenauteur en culinair expert
Waarom stoppen we ons vol met eten dat vergaand industrieel is bewerkt? En hoe komt het dat we daar niet mee kunnen stoppen, terwijl we weten dat het niet goed is voor ons gewicht en onze gezondheid? Welkom in de hoogtijdagen van ultrabewerkt voedsel: gevaarlijk lekker eten dat is ontworpen om ons verslaafd te maken – daarom gaat die zak chips altijd leeg.
Chris van Tulleken laat zien dat ons te lang is verteld dat we ‘gewoon’ gezondere keuzes moeten maken, terwijl ons dat bijna onmogelijk wordt gemaakt. Ultrabewerkt eten is niet alleen alom aanwezig, maar ook goedkoper dan écht gezond eten. Van Tulleken beschrijft het verwoestende effect ervan op ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet, en biedt hoop én oplossingen: gezond lekker in plaats van gevaarlijk lekker eten.
‘Dit bevrijdende boek kan voorgoed veranderen hoe je eet.’ Marieke Eyskoot, expert duurzame lifestyle
‘Een brok in m’n keel en een knoop in mijn maag. Dit alarmerende boek legt een wereldwijd systeem bloot én biedt een hoopvol perspectief.’ Elisabeth Weerman, mede-oprichter The Nice Company
Titel | Gevaarlijk lekker |
Auteur(s) | Chris van Tulleken |
Vertaler(s) | Auke van den Berg |
Ondertitel | Waarom we ongezonder eten dan we willen (en wat we daaraan kunnen doen) |
ISBN | 9789026371134 |
Vervangt ISBN | 9789026359620 |
Afmetingen | 215x136x34 mm |
Aantal pagina's | 392 |
Uitgever | Ambo|Anthos |
Taal | Nederlands; Vlaams |
Levertijd | 2-3 werkdagen |
Prijs | € 24.99 |
Bindwijze | Paperback |
Gewicht | 461 gram |