Mycorrhizale schimmels zijn onmisbaar voor bomen en planten. Een mycorrhiza is een samenwerking tussen planten en schimmels waar beide partners voordeel uit halen: de gastplanten sturen de benodigde koolstof naar de schimmels en in ruil daarvoor helpen de schimmels levensnoodzakelijk water en voedingsstoffen naar de wortels te brengen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de voedingswaarde van gewassen aanzienlijk verhoogd wordt en dat ze weerbaarder worden tegen droogte, ziektes en insectenvraat.
Schimmels zijn onmisbaar voor de bodem. Ze verbeteren de structuur van de bodem, leggen koolstof vast en zorgen ervoor dat er meer water vastgehouden kan worden. Ze zijn zelfs in staat vervuiling af te breken. Dit boek toont de sleutelrol die mycorrhizale schimmels in de bodem spelen, zowel in de land- en tuinbouw als in de bosbouw en bloementeelt. Zelfs in hydrocultuur kunnen ze een belangrijke rol spelen. Mycorrhizale schimmels kunnen het gebruik van pesticiden, het toevoegen van stikstof- en fosfaatverbindingen en het bewerken van de bodem overbodig maken.
Inhoudsopgave:
Inleiding
Fascinerende schimmels
Mycorrhizale schimmels
Mycorrhizae in de landbouw
Mycorrhizae in de bloementeelt
Mycorrhizae in de bomenteelt
Mycorrhizae in de hydrocultuur
Mycorrhizae voor grasmatten
Kweek je eigen mycorrhizae schimmels
Mycorrhizae hebben de toekomst
Titel | Mycorrhizae |
Auteur(s) | Jeff Lowenfels |
Vertaler(s) | Marc Siepman |
ISBN | 9789062240623 |
Afmetingen | 241x171x13 mm |
Aantal pagina's | 192 |
Uitgever | Groene boeken Jan van Arkel |
Taal | Nederlands; Vlaams |
Levertijd | 2-3 werkdagen |
Prijs | € 29.95 |
Bindwijze | Paperback |
Gewicht | 421 gram |