Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Vang de haas

Lana Bastasic

prijs: € 21.99

240 pagina's, Hardback

ISBN: 9789029093958


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een dynamisch en ontroerend verhaal over vriendschap, volwassen worden en de invloed van de Balkanoorlog in de jaren negentig op een hele generatie.

Twaalf jaar nadat ze elkaar voor het laatst hebben gezien, krijgt Sara een telefoontje van Lejla, haar beste vriendin van vroeger. Sara woont al jarenlang in Dublin terwijl Lejla in hun moederland Bosnië is gebleven. Lejla vraagt haar naar Mostar te komen om samen op zoek te gaan naar Armin, Lejla’s broer die lang geleden vermist is geraakt.

Sara twijfelt of ze wel moet gaan, ze noemt Dublin nu eindelijk haar thuis en ze voelt er weinig voor om terug te keren naar het land dat ze ontvluchtte vanwege de burgeroorlog. Maar diep vanbinnen weet ze dat ze toch dat vliegtuig zal nemen, rechtstreeks terug naar haar verleden.

Vanuit Mostar vertrekken de vriendinnen op een roadtrip richting Wenen. Hun reis legt op prachtige en soms pijnlijke wijze de verschillen bloot tussen de jonge vrouwen die ooit zo’n sterke band hadden maar van wie de identiteit door de oorlog zo anders is gevormd.

‘Poëtische en meeslepende taal, die spreekt over vriendschap én vervreemding tussen twee meisjes, later vrouwen, in een land waarvan de wonden nog niet zijn geheeld.’ Trouw

Vang de haas benadert het thema van identiteit op een originele manier. Wij vertrouwen erop dat dit verhaal zijn weg zal vinden naar nieuwe lezers in andere landen en dat het kan helpen om de duistere erfenis van de oorlogen na de opheffing van Joegoslavië te verlichten.’ Uit het juryrapport van The European Prize for Literature

TitelVang de haas
Auteur(s)Lana Bastasic
Vertaler(s)Pavle Trkulja
ISBN9789029093958
Afmetingen217x145x28 mm
Aantal pagina's240
UitgeverJ.M. Meulenhoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzeHardback
Gewicht447 gram

      Land als verleden tijd

Geschreven op zaterdag 8 mei 2021 door Wim Krings
Voor mij vas dat verleden tijd, dacht ik...Dit boek heeft me helemaal teruggebracht naar o zo bekende toestand  "vroeger toen ik daar was" Met treffende taal wordt dit verhaal verteld zonder haat, rechtstreeks uit de hart. Dit is geen gewoon verhaal over vriendschap maar een succesvolle poging om oorlog uit te leggen aan iemand die dat niet heeft megemaakt zonder dat het te zwaar wordt. En toch is dit geen luchtig boek. De combinatie tussen spanning en literair verhaal is hier zeer op zijn plek. Een echte aanrader.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!