Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Six stories

Matt Wesolowski

prijs: € 20.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400511521


Levertijd: 2-3 werkdagen

Eén lichaam Zes getuigenissen Welke is waar?

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van de tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd.
Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet.
In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf. Wie liegt? Wie kun je vertrouwen? Een unieke thriller voor de liefhebbers van true crime-podcasts en de boeken van C.J. Tudor en M.J. Arlidge.
Een hoogst unieke thriller zoals je die nog nooit las: een misdaadverhaal in podcastvorm.
TitelSix stories
Auteur(s)Matt Wesolowski
Vertaler(s)Ineke de Groot
ISBN9789400511521
Afmetingen216x141x25 mm
Aantal pagina's352
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht384 gram

      Originele invalshoek

Geschreven op donderdag 4 maart 2021 door Wemmie Wolf
Als je in bent voor een originele thriller denk dan eens aan Six stories van Matt Wesolowski. Dit boek is gebaseerd op de succesvolle serie podcasts serie Serial waarin cold case zaken opgelost worden. Via Six stories interviewt Scott King gedurende zes weken direct betrokkenen bij de verdwijning en de dood van Tom Jeffries. In 1997 wordt het lichaam van de tiener Tom Jeffries gevonden in een moeras bij Scarclaw Fell. Een jaar eerder was hij tijdens een jongerenkamp op mysterieuze wijze verdwenen. In die tijd kwamen er wel enkele verdachten naar voren maar het ontbrak aan voldoende bewijs. De thriller begint met een hoofdstuk dat draait om Harry Saint Clement-Ramsey. Samen met een aantal vrienden vinden zij het lichaam van Tom. De vader van Harry is eigenaar van het gebied rondom Scarclaw Fell. Harry komt regelmatig aan het woord tussen de interviews door. Scott King laat tijdens zes uitzendingen het verhaal horen van direct betrokkenen en heeft niet de intentie om de oplossing van het mysterie aan te dragen maar laat de luisteraars meedenken en een oordeel te vellen. Elk hoofdstuk kent het verhaal van de betrokkenen met daar tussen door het commentaar van Scott King. Tom maakte deel uit van een groepje jongeren, de Dolers, dat verbleef in het Woodlands Centrum, een onderkomen die op de grond stond van Saint Clement-Ramsey senior. De groep werd begeleid door volwassenen. De groep zou je kunnen vergelijken met de padvinders. Tijdens de zes podcast doen de groepsleden hun verhaal en vertellen wat er destijds gebeurd is. De interviews belichten hun visie op de verdwijning. Maar hoe betrouwbaar is de waarneming, zijn de herinneringen na twintig jaar nog scherp? Wordt er gemanipuleerd door de mensen? Daarnaast hoor je Derek Bickers, de begeleider van de groep tieners en Haris Novak, een buurtgenoot. Wie vertelt de waarheid en wat is er die nacht eigenlijk gebeurd? Waarom duurt het een jaar voordat het lichaam van Tom wordt gevonden? Een thriller die niet nagelbijtend spannend is maar wel zo in elkaar zit dat je geboeid blijft lezen. De groepsdynamica van de tieners is een boeiend proces en er zit een dosis onderhuidse spanning in verwerkt. Door het verhaal heen loopt een creepy verhaallijn, mysterieus en een tikkie horror. Matt Wesolowski is zijn carrière als horrorschrijver begonnen dus dit is goed te verklaren. Originele invalshoek, goede plot en op het eind is daar het ontbrekende puzzelstukje. ?Welkom bij Six stories?, lees en oordeel zelf.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.