Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Liever het bloed

Michael Bennett

prijs: € 22.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400515475


Levertijd: 2-3 werkdagen

Hana Westerman is alleenstaande moeder, Maori en politie-inspecteur bij de afdeling Zware Delicten in Auckland. Wanneer ze een anoniem filmpje ontvangt, leidt dit haar naar een vervallen appartement, waar ze een man aantreft die is opgehangen in een verborgen ruimte. Hana en haar team zetten alles op alles om de moordenaar te vinden, en de druk neemt toe als een aantal nieuwe doden doet vermoeden dat ze te maken hebben met Nieuw-Zeelands eerste seriemoordenaar ooit.

Het lijkt onmogelijk om een motief te vinden voor de ogenschijnlijk losstaande moorden. Dan ontdekt Hana dat er een verband is met een oude misdaad uit de tijd van de bloederige kolonisatie van Nieuw-Zeeland. De zoektocht begint haar steeds persoonlijker te raken en Hana beseft dat haar afkomst en kennis essentieel zijn voor het vinden van de moordenaar. Maar met elke nieuwe moord lijkt het erop dat de wraak die de hij zoekt ook Hana en haar familie treft…Thriller met veel sfeer en in een bijzondere setting: Top of the Lake meets Val McDermid... met een vleugje Jane Harper
TitelLiever het bloed
Auteur(s)Michael Bennett
Vertaler(s)Catalien van Paassen
ISBN9789400515475
Afmetingen216x141x24 mm
Aantal pagina's336
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht374 gram

      Maori-inspecteur in sterk Nieuwzeelandse debuut

Geschreven op woensdag 3 mei 2023 door Jos van Cann

De Maori zijn de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, tot de Engelsen het land met veel geweld veroverden en ze verdreven of erger. Hoofdinspecteur Hana Westerman van de Zware Delicten van de politie in de hoofdstad Auckland is Maori en alleenstaande moeder. Zij krijgt een video van een verwaarloosde ruimte met een opgehangen man. Al snel volgt een tweede dode en de term seriemoordenaar verschijnt in de pers en zet haar team onder druk. Een motief lijkt afwezig maar Hana ontdekt een link met een oude misdaad van 160 jaar geleden, de tijd van de bloedige kolonisatie van het land en de Maori. Naarmate het onderzoek vordert lijkt de zaak echter ook haar familie te raken en wordt het persoonlijk.

Knappe
Dat is het knappe aan Liever het bloed, het thrilerdebuut van Ng?ti Pikiao, Ng?ti Whakaue zoals de auteur in het Maori heet. Het verhaal is niet alleen uiterst sfeervol, want hij laat de lezer op aangename wijze kennismaken met de (vaak verborgen en verhulde) geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Het met symboliek doordrenkte verhaal kent vaart, een goede plot en laat zien dat Bennett een begenadigd stylist is. Maar bovenal slaagt hij erin een lastige boodschap overtuigd door het geheel heen te weven. Ooit aangedaan onrecht aan inheemse volken kan door blijven etteren – en daarin is Nieuw-Zeeland niet uniek helaas (denk aan beide Amerika’s, Afrika, Azië en niet te vergeten de Hollandse koloniën). Nieuw geweld biedt geen oplossing, zo laat hij overtuigend zien. En wanneer enkelingen zich daar toch toe bekeren, brengt dat enkel meer ellende, frustratie en problemen. Zeker geen oplossing.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.