Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De Vergeten Tuin

Sandra J. Paul

prijs: € 17.50

280 pagina's, Hardback

ISBN: 9789463967716


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het derde deel in de zeer succesvolle Kraaidorp-reeks. Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...
TitelDe Vergeten Tuin
Auteur(s)Sandra J. Paul
ISBN9789463967716
Afmetingen218x158x25 mm
Aantal pagina's280
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.50
BindwijzeHardback
Gewicht430 gram

      Mysterieus en spannend

Geschreven op zondag 28 februari 2021 door Silvia van Elzelingen

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Ze schreef o.a. de spannende, succesvolle jeugdthrillers ‘De duistere school’ en ‘Het verlaten huis’. ‘De vergeten tuin’ is het derde boek in deze serie. Het is een apart verhaal dat goed zelfstandig gelezen kan worden. Een leuk feitje om te weten is dat ze deze reeks samen schreef met haar drie zonen.

‘De vergeten tuin’ speelt zich af in 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt ervan verdacht een heks te zijn en op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar voordat ze haar taak ten uitvoer kan brengen worden Bertus, haar broer, en zij meegenomen door Maximiliaan. Deze mysterieuze man neemt de kinderen mee naar zijn burcht, ver weg van hun eigen dorp. Aangekomen in de burcht ontdekken ze geheimen die hun moeder al die jaren voor hun verborgen heeft gehouden. Colette krijgt de opdracht om door middel van duistere magie haar moeder terug te halen.

‘De vergeten tuin’ is het spannende derde boek in een prachtige serie voor de jeugd. Evenals de eerdere delen is ook dit boek weer zelfstandig te lezen. De schrijfstijl is eenvoudig en vlot net als in de eerdere jeugdthrillers. Sandra J. Paul weet als geen ander de jongere lezers gevangen te houden, maar ook menigeen volwassen zal ze in haar ban weten te krijgen. De hardcover alleen al ademt een betoverende, mysterieuze sfeer uit, en dat zet zich voort binnenin het boek. Vage tekeningen/foto’s zien we aan het begin van ieder hoofdstuk verschijnen. Deze keer starten we in 1621 met het leven van Colette Zwart, voorafgegaan door een korte proloog of beter gezegd een inleiding, krijgen we een korte uitleg en worden we welkom geheten in Kraaidorp. Het boek bestaat uit drie delen gevolgd door een epiloog. We volgen Colette Zwart op de voet, maar ook het leven van Davina Zwart, de moeder van Colette, wordt uit de doeken gedaan. We krijgen zo één mooi duidelijk overzicht. ‘De vergeten tuin’ is wederom een mysterieus spannend verhaal vol met duistere magie.

‘De zwarte magie die eromheen hangt, is nu zo voelbaar als de grond onder haar handen. Ze hebben de duivel op de wereld losgelaten. Dit is nooit een lieflijke plaats geweest, maar de bron van alle kwaad.’

‘De vergeten tuin’
is goed opgebouwd en filmisch beschreven. Meerdere plotwendingen en een onverwachts eind maken het verhaal compleet. Gelukkig hoeven we niet meer zolang op deel vier te wachten, want dat is in de maak heeft de auteur ons verzekerd.

Mijn dank gaat uit naar Sandra J. Paul van Hamley Books en de leesclub van Thrillers & More voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!